Polovica siječnja je; zima je okovala domovinu poput domoljubnog zagrljaja vladajuće stranke, od čije ljubavi Hrvatska već trideset godina jedva diše. Početak nove godine idealno je vrijeme za analizu godine za nama kao i za promišljanje o onome što nas tek čeka u 2021., godini lokalnih izbora. Složit ćete se, vjerujem, s konstatacijom kako netom završena 2020. spada u kategoriju "ne ponovilo se" - potresi, poplave, pobjeda HDZ-a na parlamentarnim izborima, korona, loša turistička sezona; uza sve navedene pošasti, ni SAD u prošloj godini nisu uspjele pokrenuti nijedan rat. Što slijedi u 2021., pitate se? Prije svega, hvala vam na tom pitanju...

Crveni križ Korčula s ogrankom u Veloj Luci i našim forumašicama sutra od 9 do 17 sati u Sportskoj dvorani na Močnom lazu (Ulaz "G" koji je okrenut prema trgovini Tommy) prikuplja hranu i higijenske potrepštine za sve stradale u potresima! Pozivamo Velolučane da se odazovu akciji i pomognu onima koji su ostali bez ičega.

SDP Vele Luke

U Veloj Luci nedavno je završena prva faza asfaltiranje dviju nerazvrstanih cesta. Riječ je o lokalnoj prometnici od Pupnja do uvale Pičena dužine asfaltnog sloja 1700 metara, širine 3,50 metara i debljine 5 centimetara. Sredstva za uređenje ove dionice lokalne ceste zajednički su osigurali građani svojim novčanim prilozima i jedinica lokalne samouprave iz sredstava Općinskog proračuna namijenjenim održavanju nerazvrstanih cesta po sistemu jedan naprama 2, što znači da je Općina na svaku kunu uplaćenu od strane građana donirala još dvije. Ovu prometnicu doniralo je 106 građana s 186.577,34 kune. Nakon završetka prve faze u dogovoru s općinskim vlastima dogovoren je nastavak prikupljanja donacija za asfaltiranje dionice od Garme do Vranina u dužini od 1300 metara. Sistem financiranja je isti, a ovisno o osiguranim sredstvima ovaj dio lokalne prometnice asfaltirat će se tijekom sljedeće godine. Namjera je građana i lokalne samouprave da se na ovaj način asfaltnim slojem spoji cesta od Vele Luke do uvale Lučica, a u dogledno vrijeme i do uvale Poplat. Nakon što su dogovoreni kriteriji financiranja krenula je uplata donacija, koje se prikupljaju do 30. travnja 2021. godine.

Sretan Božić te zdravu i uspješnu 2021.

želi vam

SDP Vele Luke

Proteklog tjedna u velolučkom Reciklažnom dvorištu izvršeno je sakupljanje i odvoz 18 tona raznog glomaznog otpada čija vrijednost iznosi 46 tisuća kuna, a financirano je iz sredstava općinskog proračuna. Izvršitelj radova je tvrtka "Eko Imotski d.o.o", kao ovlašteni koncesionar za sakupljanje i odvoz glomaznog otpada. Iz velolučkog Reciklažno dvorišta također je isporučen otpad željeza putem tvrke Ce-Za-R Centar za reciklažu d.o.o. Do konca tekuće godine iz ovog Reciklažnog dvorišta očekuju se nove isporuke krutog otpada. (T.D.)