Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Ove godine nagradu su dobile ravnateljica Srednje škole Vela Luka Ofelija Dragojević i nastavnica Sanda Tasovac, koje su protekle dvije godine bile i mentorice eksperimentalnog programa Škola za život.

Općina Vela Luka se u svibnju 2020. prijavila se na Javni poziv za sufinanciranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prijavom na javni poziv Općina je tražila sufinanciranje nabave: 2 rolo kontejnera, 200 komada kompostera volumena 280 litara, 50 komada kompostera volumena 350 litara, 10 komada kompostera volumena 1170 litara.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u lipnju donio odluku te je naručena roba isporučena krajem rujna. Rolo kontejneri su namijenjeni za potrebe reciklažnog dvorišta, a komposteri će biti podijeljeni zainteresiranim građanima i gospodarskim subjektima. Ukupna vrijednost isporučene robe je 221.712,50 kuna. Iznos sufinanciranja od strane Fonda je 133.027,50 kuna (60%), dok će Općina sudjelovati sa 88.685,00 kuna (40%).

Ovih dana Komunalne djelatnosti d.o.o. započinju sa podjelom kompostera korisnicima koji su u bili iskazali interes, ali i ostalim zainteresiranim korisnicima, ovisno o broju dostupnih kompostera. Pravo na besplatnu dodjelu kompostera imaju korisnici kućanstava s područja Općine Vela Luka uz uvjet da nemaju otvorenih dugovanja prema Komunalnim djelatnostima d.o.o. i Komunalcu d.o.o. Zainteresirani korisnici su prethodno kod davatelja usluge obvezni ishoditi potvrdu o nepostojanju duga kojom je moguće preuzimanje kompostera. Prilikom ishođenja navedene potvrde korisnici će biti informirani o načinu preuzimanja kompostera. Potvrdu je moguće ishoditi u uredu Komunalnih djelatnosti d.o.o. svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 08.00 h do 11.00 h.

U subotu je održan II. krug za izbor predsjednika SDP-a Hrvatske. Izborima se odazvalo 68% birača, pobijedio je Peđa Grbin osvojivši 65% glasova. Željko Kolar osvojio je 35% glasova.

U Veloj Luci se glasovanju odazvalo 92% članova s pravom glasa, a od toga je njih 100% zaokružilo novog predsjednika Peđu Grbina.

Čestitamo novom predsjedniku Grbinu sa željom da što prije stabilizira i ojača stranku!

SDP Vele Luke

Na Pinskom ratu se izvode radovi proširenja ulice 18 kako bi mještanima bio omogućen pristup vozilima. Izvođač radova je Angul gradnja j.d.o.o. iz Vele Luke, a vrijednost radova je 83.687,50 kn. Radovi se u cijelosti financiraju iz Općinskog proračuna.

U tijeku je ili će započeti niz projekata uređenja: adaptacija ribarnice, asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Općine Vela Luka (Pičena, Tankaraca, dio ulice 1), uređenje Centra za kulturu za potrebe Memorijalne zbirke Oliver Dragojević, uređenje šetnice ispred Osnovne škole, opremanje Dječjeg vrtića Radost.

Drugi krug izbora za predsjednika SDP-a Hrvatske održat će se sutra, u subotu 3.10.2020., u prostorijama stranke od 14 do 18 sati.

SDP Vele Luke