Nema tome dugo, pojedinci iz redova HDZ Vela Luka u pobjedničkoj ognjici javno su me pitali kad će iduća kolumna, obećavajući kako će je s užitkom pročitati. Teško da bih sam ikad pomislio kako među njima ima mojih čitatelja, ali kao što je kratak put od velikih ateista do još većih vjernika, od velikih komunista do najvećih Hrvata, tako je valjda kratak i put od mojih kritičara do mojih čitatelja, a oni su taj put prošli grabeći po tri stepenice odjednom, već prema potrebama i interesima. U životu se, pisano je, treba zadovoljavati malim stvarima, a najmanje što ja mogu učiniti kako bih zadovoljio njihove sinapse i ganglije jest ponuditi svoje mišljenje o nedavnim parlamentarnim izborima i rezultatima istih, s aspekta nekoga tko te rezultate analizira više kao čovjek po definiciji nego po stranačkoj pripadnosti. Naime, i biračko tijelo očito je sviklo zadovoljavati se malim, pa su milostinja i mrvice bačene sa stola vladajućih bile dostatne za, po svemu sudeći, novi mandat u Banskim dvorima.

Forum žena Vele Luke je drugu godinu zaredom organizirao druženje uoči Prvog maja u Žardinu. Podijeljeno je oko 150 porcija pošnja i kobasica, ali i pršurata. Sve čestitke i pohvale našim forumašicama na uspješnoj organizaciji!

Svim Luškama i Lučanima želimo sretan praznik rada i stari luški praznik! SDP Vele Luke

Sestre Ivana i Josipa Jurković ostvarile su svoj dosada najveći sportski rezultat. Na europskom prvenstvu u mađarskom Szegedu osvojile su broncu, svoju prvu veliku seniorsku medalju i prvu medalju za hrvatsko žensko veslanje od 2012. godine. Naše luške su prvih 1500 metara staze bile na četvrtoj poziciji, ali su u finišu zadnjih 500 metara prestigli Čehinje. Za sestre Jurković slijede kvalifikacijske regate za Olimpijske igre u švicarskom Luzernu sredinom svibnja, a nadamo se i prvoj hrvatskoj ženskoj veslačkoj posadi na Olimpijadi.