Poštovana Hrvatska demokratska zajednico,

čitajući Vaše proglase stičemo dojam da ste se probudili iza dugog zimskog sna. Kao da ste zaboravili 1990-te i politiku koju ste vodili. Politiku koja je uništila cjelokupno hrvatsko i luško gospodarstvo. Nije bio SDP taj koji je pogodovao tajkunima dajući im u ruke ono što je narod desetljećima stvarao. Već upravo HDZ. Licemjerno je sada tvrditi da je isključivo SDP kriv što je upropašteno luško gospodarstvo, a uopće ne spominjati vlastitu krivicu i tri odrađena mandata na čelu ovog mjesta.

Dojma smo i da zaboravljate na jasnu političku poruku koju vam je većina mještana uputila na prethodnim izborima. Vrijeme je da priznate sami sebi poraz. Lučani su s razlogom još jednom povjerenje dali SDP-u, koji je svjestan svoje uloge i odgovornosti, ali i svojih propusta u prošlosti. I radi kako bi okupio sve koji znaju i žele raditi za dobro Vele Luke.

Spominjete susjedna mjesta, a znamo i zašto. Nije SDP bio taj koji je predstavljao kandidata za načelnika Luke u susjednom mjestu, niti traži blagoslov od političkih moćnika kojima nije do dobra Vele Luke. Vrijeme je da prestanete biti filijala susjedne općinske organizacije HDZ-a, da se osamostalite i počnete puhati u isti luški rog.

Novom vodstvu HDZ-a jedina je politika pljuvati po političkim neistomišljenicima. A za Luku nije dovoljno samo pisati proglase, uživati u privilegijama i položajima koje je priskrbila Županija i baviti se zbrinjavanjem svojih članova. Za Luku treba živjeti! Ne samo za svoje, nego za čitavo misto.

Trenutno vodstvo Vele Luke ima viziju, volju i energičnost da provede zacrtane projekte i da se izbori za luške interese. Od elektrifikacije, preko kanalizacije, vodovoda, do razvoja turizma i ostalih pretpostavki za život mladih ljudi. SDP se ne bavi zbrajanjem i oduzimanjem u prošlosti, SDP je okrenut budućnosti. Za takav su cilj svi pozvani.

SDP Vele Luke