Drage Luške i Lučani, članovi i simpatizeri,

u tisku je novi, 11. broj našeg biltena. Tematski je fokusiran na parlamentarne izbore 5. srpnja i kandidatkinju SDP-a u našoj 10. izbornoj jedinici, načelnicu Katarinu Gugić koja se nalazi na 8. mjestu liste Restart koalicije. U biltenu ona progovara o odrađenom poslu na mjestu načelnice Vele Luke i budućim projektima, ali i svojem programu za otoke, ukoliko bude izabrana u Hrvatski sabor. Novi broj donosi još jednu britku kolumnu našeg Ivana Plantića koja se osvrće na hrvatske društvene aktualnosti i anomalije. Uz niz vijesti o stranačkim događanjima u prethodnom periodu, donosimo zanimljivu vojničku i ratnu životnu priču našeg simpatizera Daneta Mileusnića, in memoriam Eldotu Franuloviću Manjku i crtice iz prošlosti. Ovog puta Tonko Barčot donosi priču o obitelji Rajčić koja se doselila početkom 19. st. u Velu Luku i otvorila prvu mjesnu gostionicu. Bilten je zasada dostupan u digitalnom obliku (vidi privitak).

Attachments:
Download this file (BILTEN BR. 11 (novo) (2).pdf)Bilten, br. 11/2020.[ ]1761 kB

U prilogu donosimo novi 10. broj stranačkog biltena u digitalnom izdanju.

Attachments:
Download this file (bilten_10_final_20.5..pdf)Bilten, br. 10/2019.[ ]1763 kB

Tiskan je novi bilten Općinske organizacije SDP-a Vela Luka br. 8 (svibanj 2017.). U prilogu Vam donosimo bilten u digitalnom izdanju.

Attachments:
Download this file (bilten-osmi4(1).pdf)Bilten br. 8, 2017.[Bilten]1872 kB

Iz tiska je izišao novi, 9. broj biltena SDP-a Vele Luke, donekle izmijenjenog dizajna. Središnji članak je intervju s načelnicom Vele Luke Katarinom Bikić, u kojem je podijelila svoje dojmove ususret godišnjici njezinog rada te najavila buduće projekte. Ivan Plantić piše svoju novu kolumnu o hrvatskim političkim i društvenim aktualnostima, dok Tonko Barčot donosi dva kraća priloga iz prošlosti Vele Luke. Ovog puta to je o jednoj slobodarskoj akciji Velolučana 1919., kao i prikaz doseljenja obitelji Damjanović Napolijun u Velu Luku te podrijetlu njihova nadimka. Bilten donosi i prikaz aktualnih stranačkih aktivnosti, a oprostili smo od naših istaknutih članova i simpatizera (Stipe Zlokić, Ante Padovan Brigela i Franko Mirošević Dubaj pk. Nikole), koji su nas napustili prošle 2017. Uz spomenute, jedan od autora tekstova je i Tonči Donjerković. Novi broj biltena možete pregledati i u digitalnom izdanju.

Attachments:
Download this file (BILTEN BR. 9  zavrsno.pdf)Bilten br. 9 / 2018.[ ]695 kB

Bilten Općinske organizacije SDP-a Vela Luka, br. 7 / 2016.

Attachments:
Download this file (bilten_ovjera.pdf)Bilten br. 7/2016[ ]733 kB