Proglas načelnice o stanju zgrada u općinskom vlasništvu

Stanje u tim zgradama nije ni približno sjajno i od toga ne bježim. No isto tako moram reći da je to stanje posljedica neadekvatnog ulaganja zadnjih 40 godina.
U ovih 6 godina otkupili smo Meneginovu kuću za potrebe udruga u kulturi, uređujemo Centar za kulturu, uredili smo ribarnicu, uredili smo tržnicu, rješavamo imovinsko-pravne odnose za novi vatrogasni dom, čekamo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Veslačkog kluba, potpisali smo Ugovor o izgradnji novog vrtića i pripremili projekt i dozvolu rekonstrukcije sadašnjeg vrtića, imamo spreman projekt energetske obnove zgrade općine, izrada projektne dokumentacije rekonstrukcije Zadružnog doma je u tijeku. Puno je to posla i problema, ali na svakom od njih se kontinuirano radi.
 
Moramo biti svjesni da se najveći dio ovih zgrada ne može financirati bez EU fondova, a da je i s EU fondovima, s obzirom na udio koji Općina mora izdvojiti, nemoguće sve riješiti odjednom.
 
Nužna sanacija krova u vrtiću je potrebna i odradit će se naravno preko ljeta jer je nemoguće raskriti krov vrtića dok sva djeca u njemu borave.
Nemoguće za sve osim za članove Odbora Veloluškog HDZ-a koji za sve imaju rješenja samo na jeziku, ali ne na djelu.
Načelnica
Katarina Gugić