Opremanje teretane u sportskoj dvorani

U cilju poticanja razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanja javnih potreba u sportu kroz izgradnju nove, poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te opremanje sportske infrastrukture na području jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, Ministarstvo turizma i sporta objavilo je rezultate Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini.

Općina Vela Luka u partnerstvu sa Zajednicom športskih udruga Vela Luka je na Natječaj prijavila projekt pod nazivom „Opremanje teretane u športskoj dvorani „Vela Luka“ na Močnom lazu“. Cjelokupni proračun projekta je 171.558,00 kn. Odlukom Ministarstva Općini Vela Luka odobreno je 54.898,56 kn za opremanje teretane. Uz dodijeljena sredstva, Općina Vela Luka će sufinancirati opremanje teretane u iznosu od 116.659,44 kn te realizirati projekt u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Vela Luka i Srednjom školom Vela Luka.

Cilj opremanja teretane je omogućiti većem broju aktivni sportaša Vele Luke kvalitetniju fizičku pripremu, ali i daljnje poticanje sve većeg broja stanovnika Vele Luke koji se odlučuju na aktivni način života i bavljenje sportom. Opremanje teretane će omogućiti i sportskim udrugama da uključe svoje članove u različite vrste treninga.