U nedjelju zaokruži SDP

Poštovane članice i članovi SDP-a Vele Luke, drage Velolučanke i Velolučani, uvaženi stranački prijatelji!
Podsjećamo Vas da se u nedjelju 26.05.2019. održavaju izbori za zastupnike u Europski parlament. Izbori će se održati u vremenu od 7 - 19 sati na istim biračkim mjestima kao i do sada. 
Na ove izbore SDP-e Hrvatske izlazi sa samostalnom listom pod rednim brojem 28, čiji je nositelj Tonino Picula, iskusni političar i diplomat, obrazovan i moralan čovjek.
SDP na izbore izlazi s sloganom "Za ravnopravnu Hrvatsku". Što znači da će se SDP-ovi europski parlamentarci zalagati za ravnopravan status RH u Europskoj uniji. Zalagat će se za isti minimalnu plaću i istu minimalnu mirovinu u svim zemljama EU. Također za ista minimalna prava iz zdravstvenog i socijalnog sustava. Ujedno će se zalagati za poboljšanje uvjeta života na otocima. U tom smislu naš Tonino Picula pokrenuo je projekt uvođenja alternativnih izvora energije na otocima. U taj program već je ušla Općina Vela Luka i otok Korčula. 
Naši zastupnici zalagati će se za to da se u svim zemljama EU prodaju prehrambeni i ostali proizvodi iste kvalitete kao i u svim razvijenijim zemljama ove velike zajednice naroda i država. Na tome se posebno istakla naša zastupnica Biljana Borzan. 
Pored toga naši predstavnici u Europskom parlamentu zalagat će se za humaniju, socijalno osjetljiviju i tolerantniju EU, te za afirmaciju antifašizma u RH, kao civilizacijske tekovine na kojoj počiva EU i suvremeni svijet.
Zato iziđite na izbore i iskoristite svoje biračko pravo. Nemojte dozvoliti da Vaš glas propadne i da umjesto Vas o Vašoj sudbini odlučuju drugi, koji žele posve drugačiju i lošiju EU. Spriječite ih u tome svojim glasom. Radi toga Vas pozivamo da podržite SDP i zaokružite listu pod rednim brojem 28, čiji je nositelj Tonino Picula.
I za kraj još jedna napomena. Na biračko mjesto dođite s osobnom iskaznicom.
S poštovanjem,
Općinski odbor SDP-a Vele Luke