Izvanredni parlamentarni izbori 2016.

Nakon što koalicija HDZ-a i Mosta nije izdržala niti godinu mandata na vlasti i nakon što su zastupnici HDZ-a u Saboru srušili vlastitog premijera, po prvi put u Hrvatskoj održat će se izvanredni izbori. O prethodnih 8 mjeseci vlasti može se samo reći da su prolazili u suprotstavljanjima, neslaganjima, rušenju samog sebe, a sve zbog osobnih i stranačkih interesa. O reformatorskom usmjerenju Oreškovićeve vlade dovoljno govori činjenica što su srušili dugo pripremanu reformu obrazovanja. Dok su gospodarski plusevi ponajviše posljedica rada prethodne SDP-ove vlade. Prethodne mjesece obilježila je i ekstremna desničarska retorika, nepotrebne mađunacionalne napetosti i politički progon neistomišljenika.

Za nove izbore SDP je okupio stare partnere i Hrvatsku seljačku stranku, nekadašnjeg partnera ljevice u Račanovom dobu, ujedinivši ih u Narodnu koaliciju. Pod sloganom "Siguran smjer za Hrvatsku" okupljena je ljevica i centar, široki politički profili. Cilj je nastaviti s reformama na širokom javnom gospodarskom i društvenom polju, ali i smanjiti ideološke tenzije u hrvatskom društvu. Inzistirati na slobodama pojedinaca i manjina te sekularnosti državnopravnog poretka.

Na lokalnom nivou pobjeda ljevice bi za Velu Luku značila puno - nastavak podrške u realizaciji kapitalnih projekata (vodovoda, kanalizacije, elektrifikacije...), kao i u rješavanju nanesenih nam nepravdi (izmještanje Hitne službe, pitanje općinskih granica...). Dosad smo morali postati svjesni da pobjeda desnice u državi znači i podređen položaj za Velu Luku na otoku, tkogod vladao u mjestu.

Stoga nam 11. rujna treba vaša podrška. Svaki vaš glas je važan i može biti presudan. U pitanju je viši cilj - interesi Vele Luke!

SDP Vele Luke