Svečana sjednica Općinskog vijeća

Kategorija: Vijesti Napisao/la sdp Hitova: 63

U srijedu, 28. srpnja, održana je na župnoj pijaci svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vela Luka. Zbog pandemije, datum je i ove godine bio prebačen s blagdana sv. Josipa u konac srpnja. Uz goste iz gradova Dalmacije, kao i predstavnika susjednih korčulanskih općina, sjednici je prisustvovala i Lučanima se obratila gradonačelnica švedskog grada Kalmara Dženita Abaza, koja je početkom 1990-ih svoje izbjegličke dane provodila upravo u Veloj Luci. Drugi put zaredom sjednici je prisustvovao predsjednik RH Zoran Milanović. Na video zidu je prezentirano video-izvješće o realiziranim infrastrukturnim i drugim projektima, i to u razdoblju 2017.-2020., a potom se skupu obratila općinska načelnica Katarina Gugić.

U drugom dijelu sjednice dodijeljena su općinska javna priznanja. Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje pravnim osobama za najmanje 20 godina kontinuiranog rada dodijeljeno je Udruženju obrtnika Korčula-Lastovo – Općinskom odboru Vela Luka. Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj 2020., dodijeljeno je udruzi Likovno stvaralaštvo Vele Luke za provedbu projekta „Luka mozaika“. Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće u protekloj 2020. dodijeljeno je profesorici Ofeliji Dragojević, ravnateljici Srednje škole Vela Luka za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na odgojno-obrazovnom i pedagoškom planu. Javno priznanje za životno djelo - Golubica općine Vela Luka dodijeljena je akademiku Arsenu Bačiću za njegov doprinos razvoju znanosti Republike Hrvatske.

Na sjednici su dodjeljena i javna priznanja na polju sporta. Nagrade za najuspješnije sportaše Vele Luke u 2020. uručene su: Lari Matas, mlađoj kadetkinji, STK „Lučica“ Vela Luka, kao najuspješnijoj sportašici Vele Luke za 2020.; ekipi mlađih kadetkinja STK Lučica (Lara Matas, Rina Žuvela, Franka Dragojević)  kao najuspješnijoj ženskoj sportskoj ekipi u 2020.; seniorskoj ekipi STK „Lučica“ Vela Luka  (Deni Berković, Marko Matas, Nikola Žuvela, Filip Mikulić i Boris Dragojević) kao najuspješnijoj muškoj sportskoj ekipi u 2020.; posadi dvojca na pariće za juniore, VK „Ošjak“  Vela Luka (Nikola Šeparović, Vito Prižmić), VK Ošjak kao najuspješnijoj sportskoj posadi u 2020., te kadetskoj ekipi Vaterpolo kluba Vela Luka (mješovita; dječaci i djevojčice) kao najuspješnijoj mješovitoj sportskoj ekipi u 2020.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa su, uz klapu Kumpanija, kvartet Sequentia i Meri Anastasov, Luciju Marinović i Elu Radman sa violinom, violom i čelom, nastupali i poznati glazbenici Ante Gelo i Marko Tolja. (Foto: Ured predsjednika RH)