Pobjeda u Veloj Luci i najbolji rezultat u X. izbornoj jedinici!

Kategorija: Vijesti Napisao/la sdp Hitova: 1477

U nedjelju su održani nikad neizvjesniji parlamentarni izbori. U Republici Hrvatskoj su po 56 saborskih mandata osvojili koalicija "Hrvatska raste" predvođena SDP-om i Domoljubna koalicija s HDZ-om na čelu. S obzirom da se iz suparničkog tabora već godinu dana najavljivala pobjeda, a SDP-u predviđao teški poraz, ovaj je rezultat na nacionalnoj razini uspjeh za lijevu koaliciju. Pogotovo kada se imaju na umu dodatni mandati IDS-a i manjinskih zastupnika. Novog mandatara i konačnog pobjednika izbora odlučit će mandati MOST-a.

Za razliku od državne razine, u Veloj Luci nije bilo neizvjesnosti. Lijeva koalicija predvođena SDP-om izvojevala je još jednu uvjerljivu pobjedu. Na izborima u Veloj Luci, na kojima je pristupilo 2130 ili 58,79% birača, koalicija "Hrvatska raste" osvojila je 1016 glasova ili 48,87%. Na drugom mjestu Domoljubna koalicija 620 glasova ili 29,82%, a slijedi MOST s 241 glasom ili 11,59%.

Najviše preferencijskih glasova osvojio je Ante Kotromanović (237), dok je Davor Penić osvojio njih 230.

Ovaj rezultat u Veloj Luci najbolji je rezultat koalicije "Hrvatska raste" u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i u čitavoj X. izbornoj jedinici!